Barnen

Lekar

Pojkarna slog trilla vad södra tullen. De fick akta sig så inte trillan rusade in i fiskare Johanssons låga fönster

Peta kungshåla

5-6 var försedda med en grov käpp, varje deltagare hade en håla att bevaka. De samlades i ring och i mitten fanns en håla. Deras utmaning var att bevaka hålan så inte bollen eller kulan kom dit. När bollen kom i hålan las alla käppar över den och sedan kastades de upp i luften. Utmaningen var att få tag i sin egen käpp och skynda till sin håla.  Misslyckades man blev man målvakt. 

Gömmeleken

Bollarna var vit- och svartrutiga och tillverkades av handskmakare Hjostrand. Jakobs park var nöjesplatsen. Man slog volter, brottades, lyfte stock, och hade bollspel.  Deltagarna placerades i utkanterna av bollplanen. Alla hade ett bollträ som man använde för att slå bollen till en annan spelare. Bollen fick inte ta mark.

Någonstans på Långgatan

Skuggspelet

Svarta gubbar sattes på stickor. De blev som dockteater, en kopparverkstad på långgatan blev scenen, biljettpris 1 öre. I en dörr var en öppning på en halv meter i fyrkant utskuren och över denna var ett oljat papper fäst. Innanför satt de som skötte figurerna medan den andre förde dialogen, de var mycket uppskattat hos ungdomen.

På vintern var det populärt att hoppa på isflak populärt.